Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@17:13:18 GMT

آخرین جزئیات رویت هلال ماه شوال/ پنچ شنبه عید فطر است

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۷۸۸۰

آخرین جزئیات رویت هلال ماه شوال/ پنچ شنبه عید فطر است

بوژمهرانی ضمن تشریح خرین وضعیت استهلال ماه شوال گفت: به احتمال قوی در صورت عدم بروز مشکلات غیر منطقی در کشورهای دیگر، عید فطر در ایران، عربستان و تمام کشورهای منطقه همزمان روز پنج شنبه ۲۳ اردیبهشت خواهد بود.

«علیرضا بوژمهرانی» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص آخرین وضعیت استهلال ماه شوال گفت: مقارنه بین ماه و خورشید برای هلال شوال ساعت 23 و 30 دقیقه شامگاه سه شنبه 21 اردیبهشت (28 ماه مبارک رمضان) روی خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در ادامه تصریح کرد: اولین غروب خورشید بعد از مقارنه، روز چهارشنبه 29 ماه مبارک رمضان می باشد.

 

وی افزود: مختصات هلال ماه روز چهارشنبه به گونه ای است که در تمام پهنه ایران فقط با چشم مسلح یعنی با ابزار هایی مانند دوربین های دوچشمی و تلسکوپ ها قابل رویت است به شرط اینکه شرایط جوی هم مناسب باشد.

 

بوژمهرانی بیان کرد: هر چقدر از سمت جنوب غربی ایران (منطقه آبادان) به سمت سرخس حرکت کنیم وضعیت مختصات هلال ضعیف تر می شود و نیاز به ابزارهای قدرتمندی برای رصد  است ولی هلال در تمام ایران قطعا دیده خواهد شد.

 

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه هلال ماه شوال تحت هیچ شرایطی با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست، خاطرنشان کرد: این مسئله به دلیل باریکی فوق العاده زیاد این هلال است و دیدنش نیازمند یک کار فنی است.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تقویم کشور ما بر اساس متن های مقام معظم رهبری تنظیم می شود، حضرت آقا نیز رویت با ابزار را حجت می داند؛ برای همین در تقویم ها روز پنج شنبه به عنوان عید سعید فطر در ایران اعلام شده است.

 

بوژمهرانی با اشاره به عید سعید فطر در سایر کشورهای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان در عربستان سعودی و کشورهای همسایه یک روز زودتر از ایران آغاز شده است لذا روز چهارشنبه 22 اردیبهشت در کشور ما روز سی ام ماه مبارک رمضان خواهد بود.

 

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه روز سه شنبه در عربستان مقارنه ماه و خورشید بعد از غروب خورشید در مکه مکرمه رخ می دهد و در شهر مکه هم غروب هلال زودتر از غروب خورشید می باشد و در تقویم رسمی عربستان سعودی هم به عنوان تقویم ام القری، سی ام ماه مبارک رمضان اعلام کردند لذا به احتمال قوی در صورت عدم بروز مشکلات غیر منطقی در کشورهای دیگر، عید فطر در ایران، عربستان و تمام کشورهای منطقه همزمان روز پنج شنبه 23 اردیبهشت خواهد بود.

 

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در ادامه افزود: البته بعضی از کشورهایی که دارای اکثریت جمعیت شیعه هستند و مقید به رویت هلال با چشم غیر مسلح می باشند مانند پاکستان، افغانستان، عراق، آذربایجان و کشور مراکش که یک مبنای خاصی برای رویت هلال دارد که حتما بایستی هلال با چشم دیده شود، ممکن است روز جمعه به عننوان عید سعید فطر اعلام شود ولی در بیشتر کشورهای اسلامی و ایران روز پنج شنبه عید فطر اعلام خواهد شد.

 

 

 

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: استهلال ماه شوال پاکستان ماه مبارک رمضان مقام معظم رهبری هلال ماه شوال روز پنج شنبه عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۷۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر دریادار سیدمحمود موسوی معاون عملیات ارتش در آیین اختتامیه تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد «حلقه امنیتی ۲۰۲۴» با شعار «امنیت برای همه»، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و به‌ویژه شهیدان عالی‌قدر ارتش، با بیان اینکه لازمه استقلال، پیشرفت، توسعه و رفاه هر ملت و کشوری وجود امنیت پایدار است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین وظایفی که بر عهده نیروهای مسلح هر کشوری است، تأمین همین امنیت پایدار در راستای توسعه منافع آن کشور در سطح منطقه و جهان است.

امیر دریادار موسوی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با بهره‌گیری از همه منابع خود علاوه بر تأمین امنیت ایران، در راستای تأمین امنیت منطقه و حتی جهان در تلاش است.

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه دین اسلام همواره بر صلح، آرامش و گفتمان تأکید می‌کند، گفت: دین اسلام علی‌رغم تأکیدات بسیارش بر روی پرهیز از نزاع و درگیری، مسلمان را به دفاع و مقابله با هرگونه تهدیدی ملزم می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، افزود: اگر همه دولت‌ها و ملت‌ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت؛ چراکه اقدامات این رژیم جعلی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است.

دریادار موسوی عنوان کرد: با نگاهی به سالیان گذشته درمی‌یابیم که یکی از نقشه‌ها و توطئه‌هایی که کشورهای استکباری برای ایجاد ناامنی در سطح منطقه، مناطق مورد نظر و ایجاد اختلاف، نزاع، درگیری و مشغول کردن کشورهای منطقه، شکل‌دهی، سازماندهی و آموزش گروه‌های تروریستی بوده است که شاهد اقدامات غیرانسانی و جنایات آنان در کشورهایی همچون سوریه، عراق، افغانستان و سایر کشورها بودیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با استناد به آموخته‌های دینی و فرهنگ غنی خود برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و برای کمک به ایجاد صلح و امنیت پایدار در سطح منطقه به میدان مبارزه آمد، تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران و همکاری برخی از کشورهای منطقه، خطر تروریسم پایان یافته است؛ اما همچنان ریشه‌های اختلاف برای شعله‌ور شدن اتفاقات تروریستی در سطح منطقه وجود دارد.

معاون عملیات ارتش تأکید کرد: برای ریشه‌کن کردن این پدیده شوم، نیاز به همکاری، تعامل و وحدت همه طرف‌هاست تا بتوانیم با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و امکانات، به مقابله با پدیده افراط‌گرایی که حاصل سیاست‌های دشمنانه کشورهای استکباری است، بپردازیم.

امیر موسوی با اشاره به تمرینات انجام‌شده در رزمایش‌های مرکب بین کشورهای ایران، بلاروس، آذربایجان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان گفت: از کشورهای حاضر در این تمرین مشترک کمال تشکر و قدردانی را دارم؛ اما این قدم، جزو گام‌های نخستین برای شکل‌گیری تعامل و ایجاد کارگروه‌های مشترک در راستای مبارزه با پدیده تروریسم در منطقه است.

معاون عملیات آجا ادامه داد: ما باید بتوانیم با اجرای این تمرینات، به یک فرهنگ و زبان مشترک برای مقابله با پدیده تروریسم برسیم و امیدواریم این تمرین آغازی برای کسب آمادگی در راستای اجرای رزمایش‌های واقعی باشد.

وی با بیان اینکه در تمرین‌های مربوط به رزمایش مرکب، سعی شده است تا از تجارب و نظرات حاضرین در این تمرین نهایت استفاده شود، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

دریادار موسوی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که تمریناتی از این قبیل در برنامه‌های کشورها، به صورت سالیانه و یا دوسالانه ثبت شوند تا بتوانیم در یک برنامه‌ریزی منظم و هدفمند، به اجرای این تمرینات مشترک پرداخته و به آمادگی‌ها و هماهنگی‌های لازم جهت اقدامات مشترک برسیم.

کد خبر 6098252 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق قم
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • کمیته اجرایی همایش ملی بهره‌وری تشکیل شد
  • امدادگران هلال احمر خواف به سرنشینان ۳۰ خودرو گرفتار سیلاب امدادرسانی کردند
  • چند حادثه و تصادف در تعطیلی روز پانزده اردیبهشت آذربایجان‌غربی
  • ۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر